Sammenlign fastprisavtaler

Strøm.no gir deg full oversikt over strømpriser fra alle norske strømleverandører. Finn billigste strømavtale!

Du kan spare mye penger på å velge riktig strømavtale. Vi har som mål å gjøre det enkelt å velge en varig og god strømavtale som passer dine behov. Med totalt over 400 strømavtaler i Norge er det ikke lett å få oversikt, men med vår tjeneste håper vi du kan få full oversikt og gjøre et godt valg.

Fastpris Strømavtale Strøm

Fastpris på strøm

Fordeler og ulemper med en fastprisavtale

Velger du en avtale med fastpris innebærer det at du gjør en forhåndsavtale med selskapet om en bestemt pris for en bestemt tidsperiode. Denne perioden varer vanligvis i ett år.

Ulike strømavtaler

En fastprisavtale på strøm kan på mange måter sammenlignes med bundet rente på boliglånet: Sannsynligvis blir det dyrere totalt sett, men det gir mer forutsigbarhet for økonomien.

Fordeler

  • Dersom du ønsker å ha full kontroll over regningene dine og ha liten risiko for store prisøkninger i visse perioder, vil fastprisavtalene være gunstige for deg. Leverandøren tar all risikoen, så om vinteren blir lang og kald, og strømprisene øker, betaler du fortsatt det samme.
  • I 2016 var fastpris billigste strømavtale. Det hender en sjelden gang, gjerne dersom vintertemperaturene blir mye lavere enn forventet, eller når det blir mangel på vann i magasinene uten at det er forutsett. Da kan fastprisen strømleverandøren har satt være lavere enn kraftprisen du må betale med spotpris eller variabel strømpris.

Les også: 12 gode tips til hvordan du kan spare strøm.

Ulemper

  • Når leverandøren tar all risikoen for endringene i kraftprisene, kompenserer de med å gi deg en fastpris som er noe høyere enn forventet prisutvikling. Derfor er fastpris vanligvis den dyreste avtaleformen, når man ser året under ett (kilde: SSB).
  • Fastpris kommer også gjerne med en bindingstid, som innebærer at du ikke kan bytte leverandør kostnadsfritt under denne perioden.

Sikre deg riktig pris på strøm. Fyll ut skjemaet på denne siden og la strømleverandørene konkurrere om å gi deg det beste tilbudet.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge